Έπιπλα Φαρμακείου

  • Posted on: 15 November 2013
  • By: xarisd
Rating: 
5
Average: 5 (1 vote)

Τα φαρμακεία - ως χώροι σωματικής και ψυχικής υγείας και ευ ζην - οφείλουν να αποπνέουν στους «πελάτες»  που εισέρχονται σ’ αυτόν το χώρο - είτε ως ασθενείς, είτε σαν άτομα που ενδιαφέρονται για μια συμβουλή υγείας ή για την απόκτηση ενός φαρμάκου - αίσθημα ευεξίας, τόνωσης και ανανέωσης.Πριν από αρκετό καιρό ένα κύριο χαρακτηριστικό αρκετών φαρμακείων ήταν η λεγόμενη «φαρμακίλα» - δηλαδή μια πολύ δυσάρεστη μυρωδιά που κυριαρχούσε στο χώρο - σωροί φαρμάκων στοιβαγμένοι στα γύρω ράφια, και τα παλαιά έπιπλα. Ο επισκέπτης είχε την εντύπωση ότι έμπαινε σ’ έναν ξεχασμένο από τον χρόνο και τον… ιδιοκτήτη του χώρο !Σήμερα πλέον, καθώς και ολοένα και περισσότερα φαρμακεία ανακαινίζονται, αυτή η αίσθηση αρχίζει να εκλείπει και την θέση της παίρνει η γεμάτη φρεσκάδα, ζωντάνια και καθαρότητα εικόνα που αντικρίζει κάποιος όταν εισέρχεται σ’ ένα μοντέρνο φαρμακείο.Ένα από τα κυριότερα στοιχεία της ανακαίνισης ενός φαρμακείου, είναι η ανανέωση επίπλωσης. Η προσθήκη νέων επίπλων στον χώρο ενός φαρμακείου, εκτός από την βελτίωση στο καθαρά «αισθητικό» κομμάτι μπορεί να απογειώσει τις πωλήσεις αλλά και την διάθεση και την αποδοτικότητα των ίδιων των εργαζόμενων, μέσα από την βελτίωση της λειτουργικότητας και της ευταξίας που αυτή φέρνει.Ας δούμε όμως έναν έναν τους παράγοντες που η επένδυση σε νέα έπιπλα φαρμακείου μπορούν να επιδράσει, ώστε να αλλάξει θετικά η καθημερινή λειτουργία και ζωή ενός φαρμακείου.

  • Η σωστά σχεδιασμένη επίπλωση βοηθά στην εύκολη και αβίαστη πρόσβαση των φαρμάκων τόσο από τον πελάτη όσο κι από τον φαρμακοποιό.
  • Τα σωστά επιλεγμένα έπιπλα φαρμακείου βοηθούν στην ανάγκη ιεράρχησης και αμεσότητας στην προβολή προϊόντων αλλά και στην είσοδο νέων.
  • Ένα μεγάλο πρόβλημα των μη ανακαινισμένων φαρμακείων είναι η ασυμβατότητα τους με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ( όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πρίζες νέας τεχνολογίας, ειδικά συρτάρια και ράφια κτλ ). Η ακαταστασία και το χάος στον πάγκο εξυπηρέτησης εξαιτίας της μη σωστής εργονομίας του και της αδυναμίας του να υποστηρίξει αυτού του είδους τον εξοπλισμό, απαλείφεται με την χρήση νέου επίπλου, προσαρμοσμένου στις νέες ανάγκες και ιδιαιτερότητες του σύγχρονου φαρμακείου..
  • Η ανεπαρκής ή και φθαρμένη σήμανση στα ράφια, αντικαθίσταται με νέας τεχνολογίας σήμανση, ευκρινέστερη και με μεγαλύτερη αποδοτικότητα.
  • Η σωματική κούραση που προκαλεί στο φαρμακοποιό, το ατέλειωτο «πήγαινε – έλα» για την προσέγγιση των προϊόντων, γίνεται πλέον παρελθόν, με την ευκολία προσέγγισης των προϊόντων, που προκύπτει από τη σωστή εργονομία και οργάνωση των χώρων .
  • Η απελπισία που προκαλεί στο φαρμακοποιό η αμφιβολία για τη χρησιμότητα των ειδών, των ποσοτήτων, καθώς και των ημερομηνιών λήξης των προϊόντων που βρίσκονται στους χώρους αποθήκευσης, αντικαθίσταται με την αμεσότητα πληροφόρησης που παρέχει ένας σύγχρονος εξοπλισμός για το φαρμακείο.
  • Η δυσκολία στα ανοιγο-κλεισίματα συρταριών, ντουλαπιών, και άλλων επίπλων, που πολλές φορές συνοδεύονται και από αντίστοιχους ενοχλητικούς…  ήχους λόγω της παλαιότητας τους, αντικαθίσταται με τους ήσυχους, αβίαστους χειρισμούς των νέων αυτοματισμών, κατασκευών και τεχνολογικών εφαρμογών.
  • Η φθορά των προϊόντων βιτρίνας, που προκαλεί η υπέρυθρη ακτινοβολία και η θερμότητα που αναπτύσσεται στις δύσκολες αυτές περιοχές, αντιμετωπίζεται με τα κατάλληλα πλέον στοιχεία επένδυσης των υαλοστασίων.

Όλες οι παραπάνω βελτιώσεις που προσφέρει στην καθημερινή λειτουργία ενός φαρμακείου η ανακαίνιση και η ανανέωση επίπλωσης, συμβάλλουν καταλυτικά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών άλλα και την βέλτιστη υπηρέτηση του σκοπού που ένα φαρμακείο επιτελεί, δηλαδή την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας.Έπιπλα φαρμακείου

Keyword: 
Έπιπλα φαρμακείου