Εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 208
Rating: 
0
No votes yet

Μιας και το πετρέλαιο ανεβαίνει διαρκώς και θα φτάσουμε στο σημείο του χρόνου το χειμώνα να το πληρώνουμε εως και 1,60€(εξίσωση του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης), πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.
Το Dedoukos.gr , έψαξε και σας τους παρουσιάζει.
Ακολουθήστε με στο Twitter!
 
1) Θέρμανση με σόμπες αλογόνου.
Οι σόμπες αλογόνου είναι καλές για "τοπική" θέρμανση - δηλαδή η σόμπα να είναι σε κοντινή απόσταση από εσάς, ώστε να ζεστάνει. Δεν είναι για μεγάλα δωμάτια και καταναλώνει αρκετά γι'αυτά που προσφέρει.
Στα θετικά το σχετικά μικρό κόστος για μια σόμπα αλογόνου της τάξης των 2400 watt.
2) Θέρμανση με αερόθερμα.
Τα μικρά αερόθερμα(γνωστα ως αερόθερμα μπάνιου) είναι κατάλληλα για μικρούς χώρους(όπως το μπάνιο π.χ.), φέρνουν άμεσα ένα αίσθημα ζέστης στο χώρο, όμως ξεραίνουν εύκολα την ατμόσφαιρα.
Στα θετικά και εδώ το πολύ μικρό κόστος(από 10€).
3) Θέρμανση με θερμοπομπούς.
Προσωπικά, η καλύτερη λύση. Είναι σαν ηλεκτρικά καλοριφέρ και αρκετά έχουν μέσα και ανεμιστηράκι ώστε να διαχέεται ο ζεστός αέρας. Είναι μια σχετικά οικονομική λύση(από 30-40€ εως 200€), ζεστούν καλά(1 θερμοπομπός για 15τ.μ.) και η κατανάλωση είναι σε νορμάλ επίπεδα. Στα αρνητικά και εδώ ότι ξεραίνεται αρκετά ο αέρας δωματίου.
4) Κλιματιστικό για θέρμανση
Πολλοί νομίζουν ότι τα κλιματιστικά κάνουν μόνο για ψύξη - μεγάλο λάθος!
Τα κλιματιστικά κάνουν εξίσου καλή δουλειά και στη θέρμανση των χώρων , με πολύ καλές αποδόσεις, τόσο οικονομικές όσο και προς το αποτέλεσμα της χρήσης τους.
Το κλιματιστικό είναι μιά πολύ αποδοτική (ενεργειακά και οικονομικά) λύση επειδή δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να ζεστάνει τον αέρα, αλλά λειτουργεί με αντιστροφή του κύκλου λειτουργίας του, αντλώντας θερμότητα από το περιβάλλον. Η οικονομία είναι ακόμα μεγαλύτερη αν επιλέξουμε κλιματιστικό τύπου inverter.
Στα θετικά η γρήγορη θέρμανση - όμως δε πρέπει να ξεχνάμε ότι το κλιματιστικό δε μπορεί να αποδώσει σε θερμοκρασίες κάτω από 5 βαθμούς C.
Πόσο καίνε σε € όλα αυτά όμως;
Καλά όλα αυτά, όμως πόσο καίνε πραγματικά στη τσέπη μας όλες αυτές οι συσκευές;
Όλες οι συσκευές, βάση νομοθεσίας, πρέπει να αναγράφουν τα kw που καίνε ανά ώρα χρήσης.
Έτσι π.χ. αν έχουμε μια συσκευή που καίει 2200watt / ώρα, αυτό σημαίνει ότι αν το έχουμε επί 1 ώρα σερί στο φουλ, θα τραβήξει 2200 watt από τη ΔΕΗ που συνεπάγεται σε περίπου 0,25€/ώρα(η κιλοβατώρα κόστιζει μ.ο. 11-12 λεπτά).
Πολλαπλασιάζουμε τα kw της συσκευής με το κόστος 1kw. Κάνατε τις πράξεις σας και κρίνετε ανάλογα τι σας συμφέρει!
Δε θα αναλύσω μεγάλες και δαπανηρές λύσεις, όπως φωτοβολταϊκά, pellets, δαπέδια θέρμανση, φυσικό αέριο,κτλ.
Έγραψα περιληπτικά τους τρόπους για τοπική θέρμανση, οικονομική.
Συνοψίζοντας, για κάποιο ενιαίο χώρο, προτείνω ύστερα από δοκιμή, θερμοπομπό με ανεμιστηράκι μέσα και σα βοηθητικό κάποιο μεγάλο αερόθερμο. Αν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, το κλιματιστικό τύπου inverter είναι η καλύτερη λύση.
Αν σας άρεσε το άρθρο, ακολουθήστε με στο Twitter!

Keyword: 
τροποι θερμανσηςθερμανση με αεροθερμαθερμανση με κλιματιστικαθερμανση με θερμοπομπους
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-11-27 00:53:17
AuthorResource: 

http://www.dedoukos.gr/various/εναλλακτικοί-τρόποι-θέρμανσης/