Η μητρότητα κατά της αυτοκτονίας

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)
Rating: 
0
No votes yet

Έρευνα Ταϊβανέζων επιστημόνων αποκαλύπτει ότι όσο περισσότερα παιδιά έχει μια γυναίκα τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αυτοκτονήσει, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που δείχνουν την ιστορικά χαμηλή συχνότητα αυτοκτονιών των έγγαμων γυναικών.
Οι ειδικοί του Ιατρικού Πανεπιστημίου Kaohsiung της Ταϊβάν μελέτησαν τα καταγεγραμμένα στοιχεία 30 ετών που αφορούν σε 1,3 εκατ. μητέρες, και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι εκείνες που είχαν αποκτήσει δύο παιδιά είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν αυτόχειρες, ενώ στις πολύτεκνες το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 60%.
Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στη μελέτη των αρχείων γεννήσεων και θανάτων γυναικών από την Ταϊβάν, οι οποίες απέκτησαν το πρώτο τους παιδί κατά την περίοδο 1978 – 1987. Στις εκλιπούσες παρατηρήθηκε ότι ο θάνατός τους σπάνια προερχόταν από αυτοκτονία, ενώ στην ομάδα εκείνων που είχαν τρία ή περισσότερα παιδιά, οι αυτοκτονίες δεν ξεπερνούσαν τις έξι ανά 100.000 μητέρες.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε, τέλος, ότι οι γυναίκες που έχουν τάσεις αυτοκτονίας εξαιτίας ψυχολογικών διαταραχών τείνουν, επίσης, να αποκτούν και λιγότερα παιδιά.

Keyword: 
Έρευνα Ταϊβανέζων επιστημόνων αποκαλύπτει ότι όσο περισσότερα παιδιά έχει μια γυναίκα τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αυτοκτονήσει επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που δείχνουν την ιστορικά χαμηλή συχνότητα αυτοκτονιών των έγγαμων γυναικών
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2010-04-16 13:19:21