Η Τελευταία Λέξη στη Θεραπεία της Ψωρίασης Η βιοτεχνολογία θεραπεύει

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 157
Rating: 
0
No votes yet

Η ψωρίαση δεν είναι κολλητική, ούτε είναι αποτέλεσµα κακής προσωπικής υγιεινής, όπως συχνά πιστεύεται. Πολλοί ασθενείς, ωστόσο, τη βιώνουν µε τη µορφή κοινωνικού αποκλεισµού. Έρευνες έχουν δείξει ότι λιγότεροι από 1 στους 4 θα προτιµούσαν την ψωρίαση σε σύγκριση µε άλλη χρόνια νόσο, ενώ οι περισσότεροι θα προτιµούσαν να πάσχουν από διαβήτη, υπέρταση ή κατάθλιψη, παρά από ψωρίαση.
Η ψωρίαση είναι µία χρόνια φλεγµονώδης πάθηση του δέρµατος, που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσµού. Εκδηλώνεται συνήθως µε την µορφή εκτεταµένων ερυθρών πλακών, οι οποίες καλύπτονται από αργυρόχροα λέπια που ξεκολλάνε από το δέρµα.
Οι βλάβες συνήθως συνοδεύονται από φαγούρα και αίσθηση καψίµατος, ενώ παρατηρούνται και ρωγµές του δέρµατος που µπορεί να αιµορραγούν. Οι ψωριασικές αλλοιώσεις µπορούν να εµφανιστούν σε οποιοδήποτε σηµείο του σώµατος. Συχνότερα προσβάλλονται τα γόνατα, οι αγκώνες, το τριχωτό της κεφαλής και η πλάτη.
Συνέχεια...

Keyword: 
αγωγή αδαλιμουμάμπη αλεφασέπτη αλοιφές ανοσοποιητικό σύστημα ασφάλεια βιολογικά φάρμακα βιοτεχνολογία γενετική προδιάθεση Γρηγόρης Λάσκαρης ετανερσέπτη θεραπεία ένεσης ινφλιξιμάμπη λέπιος φαγούρα ουστεκινουμάμπη υγεία φωτοθεραπεία ψωρίαση
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-04-27 14:02:42
AuthorResource: 

Πηγή: lifepositive.gr

Category: