Καρκίνος του μαστού και μαστεκτομή

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 29
Rating: 
0
No votes yet

Μία νέα έρευνα αναφέρει ότι, ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών επιλέγει να αφαιρέσει ένα υγιές στήθος μετά από ένα που εντοπιστεί με τον καρκίνο του μαστού -- ακόμα κι αν υπάρχουν λίγα στοιχεία ότι αυτό έχει να κάνει με την επιβίωση.
Η έρευνα, που εμφανίζεται στο περιοδικό της αμερικανικής κοινωνίας καρκίνου, εξέτασε τα στοιχεία από 6.275 γυναίκες της Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν προφυλακτικές μαστεκτομές -- ενός μη-καρκινώδους στήθους ως προληπτικό μέτρο.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις γυναίκες που αφαίρεσαν ένα υγιές στήθος μετά από την ανακάλυψη του καρκίνου στο στήθος καθώς επίσης και τη γυναίκα χωρίς καρκίνο που αφαίρεσε και τα δύο στήθη, αλλά είχαν μια ισχυρή οικογενειακή ιστορία της ασθένειας ή ενός γονιδίου που τις καθιστά πιο ευαίσθητες.
Από το 1995 ως το 2005, ο αριθμός γυναικών που είχαν καρκίνο σε ένα στήθος και επέλεξαν να αφαιρέσουν το άλλο στήθος έχει διπλασιαστεί. Εκείνες που αφαίρεσαν και τα δύο στήθη χωρίς να έχουν καρκίνο είναι επίσης περισσότερες, αλλά ελαφρώς.
Άλλες μελέτες αποκαλύπτουν αυξήσεις στις ολικές μαστεκτομές, που προκαλούν τις ανησυχίες ότι μερικές γυναίκες θεραπεύονται πάρα πολύ επιθετικά και εάν οι γιατροί κάνουν το σωστό πράγμα για τους ασθενείς.
"Για μερικές γυναίκες, η ποιότητα ζωής τους είναι καλύτερη με τα στήθη τους αφαιρούμενα επειδή ξεφορτώνεστε την ανησυχία" είπε η Δρ Lisa Jacobs, μία χειρούργος ογκολογίας στο κέντρο στηθών Johns Hopkins. "Πολλές γυναίκες μπαίνουν και λένε, δεν θέλω να το κάνω ξανά."

Keyword: 
καρκίνος του μαστού μαστεκτομή
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2010-04-18 23:30:10
Category: