Κρυολογήσατε Περαστικά καιμακριά

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 157
Rating: 
0
No votes yet

Oι ιογενείς λοιµώξεις του ανώτερου αναπνευστικού αποτελούν την πιο συχνή νοσηρή κατάσταση. Οι «ένοχοι» είναι πάνω από 200 (!) είδη ιών, µε παράξενα ονόµατα: ρινοϊοί, κοροναϊοί, ιοί της ινφλουένζας (γρίπης) και της παραϊνφλουένζας, αδενοϊοί.
Το κοινό σηµείο όλων αυτών των λοιµώξεων είναι ότι συνήθως υποχωρούν από µόνες τους, οπότε η «θεραπεία» στοχεύει στην ανακούφιση από τα συµπτώµατα.
Ανάλογα µε το τµήµα του αναπνευστικού που προσβάλλεται, µπορεί να κανείς να διακρίνει τις ιογενείς λοιµώξεις, κατά αυξανόµενη σοβαρότητα, από το κοινό κρυολόγηµα µέχρι την πνευµονία. Μπορεί να συµµετέχουν και µικρόβια, όχι ιοί. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρούνται, γενικά, σοβαρότερες και είναι εκείνες που απαιτούν τη χορήγηση αντιβιοτικών. Τα αντιβιοτικά είναι άχρηστα στις ιογενείς λοιµώξεις. Οι παρανοήσεις, ωστόσο, σχετικά µε την αιτιολογία (ιογενής ή µικροβιακή) ευθύνονται, σε µεγάλο βαθµό, για την κατάχρηση αντιβιοτικών, η οποία θεωρείται σηµαντικό ιατρικό πρόβληµα του καιρού µας. Όσα θα αναφερθούν εδώ, αφορούν τις ιογενείς λοιµώξεις, που συνήθως αναφέρονται συλλήβδην ως «κρυολόγηµα». Η γρίπη αποτελεί ιδιαίτερη µορφή ίωσης, που θα περιγραφεί ξεχωριστά.
Συνέχεια...

Keyword: 
echinacea αδενοϊοί ακροαστικά άμυνα ανοσοποιητικό αντιβηχικά αντιβιοτικά αντιπυρετικά αποσυμφορητικά βήχας βιταμίνη c βλινολλυτικά βροχίτιδα γρίπη εμβόλια ιογενείς λοιμώξεις καταρροή κεφαλαλγία κοινό κρυολόγημα κόπωση κοροναϊοι Μιχάλης Πιτσιλίδης μυα
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-04-27 14:06:41
AuthorResource: 

Πηγή: lifepositive.gr

Category: