Μέθοδος εκμάθησης των σημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 92582
Rating: 
0
No votes yet

Πολλοί από σας που διαβάζετε αυτό το άρθρο έχετε δίπλωμα οδήγησης και σίγουρα δεν γνωρίζεται την σημερινή διαδικασία όπου ένας μαθητής πρέπει να μελετήσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να απαντήσει σε 30 τυχαίες ερωτήσεις στο επίσημο τεστ Υπουργείου όπου και θα εξεταστεί. Σήμερα λοιπόν πρέπει να παρακολουθήσει 25 ώρες θεωρητικά μαθήματα που γίνονται στις σχολές και αφού περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις αυτές προχωρά στην πρακτική εκπαίδευση και τις πρακτικές τελικές εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδηγήσεως.
Οι περισσότεροι μαθητές λοιπόν αφού παρακολουθήσουν τα θεωρητικά μαθήματα πρέπει να εξασκηθούν και στο ερωτηματολόγιο του κώδικα. Οι γνωστές μέθοδοι μέχρι στιγμής είναι να διαβάσουν το βιβλίο και να κάνουν τυχαία τεστάκια ώστε να δουν τις επιδώσεις τους! Δεν είναι όμως κατάλληλα για την βελτίωση και την προετοιμασία των μαθητών και αυτό αποδεικνύεται από τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις εξετάσεις αυτές.
Ας σκεφτούμε απλά...
Μια πρώτη σκέψη που θα κάνει κανείς, είναι ότι όλες οι ερωτήσεις, δεν είναι το ίδιο δύσκολες.
Μια δεύτερη σκέψη, παρόμοια, είναι ότι όλοι οι μαθητές, δεν έχουν την ίδια ικανότητα μάθησης.
Θα συμφωνήσετε ότι αν διαβάσουμε μόνο μία φορά όλες τις ερωτήσεις δεν σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για εξετάσεις!!!
Συμπέρασμα: Πρέπει κάποιες ερωτήσεις να τις μελετήσουμε παρά πάνω από κάποιες άλλες. Το πόσο εξαρτάται και από τις ικανότητες του κάθε ενός!
Πρέπει λοιπόν να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που να επιλέγει με κάποιον τρόπο τις κατάλληλες ερωτήσεις κάθε φορά… Κάποιες να τις επιλέγει περισσότερες φορές από κάποιες άλλες. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να αντιλαμβάνεται ποιες γνωρίζουμε και ποιες όχι ώστε να μην τις ξαναβγάζει!
Τι κάνει το Testkok.gr
1)  Κατά την εγγραφή του ο μαθητής, δηλώνει ένα από τα 5 διαθέσιμα επίπεδα μαθητή. Στην περίπτωση μας, έχουμε τους μαθητές που γνωρίζουν από αυτοκίνητα, έχουν παρακολουθήσει θεωρητικά μαθήματα, έχουν χαμηλό ή υψηλό μορφωτικό επίπεδο, βρίσκονται σε νεαρή ηλικία η όχι (επηρεάζει τη μνήμη) κλπ.
Το πρόγραμμα λοιπόν, χτίζει την αρχική βάση δεδομένων, με βάση αυτά τα στοιχεία.
2) Χωρίσαμε τις ερωτήσεις σε 5 επίπεδα. Από την πολύ εύκολη, μέχρι την πολύ δύσκολη. Το πρόγραμμα αναπροσαρμόζει τα επίπεδα των ερωτήσεων, βάση στατιστικών, από τις συνολικές απαντήσεις των μαθητών.
Π.χ. ΣΗΜΑΝΣΗ 145   200 μαθητές έκαναν 1 λάθος και 700 μαθητές κανένα, από το σύνολο όλων των μαθητών. Άρα αυτή, είναι μια εύκολη ερώτηση.
Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, διότι αυτό, είναι το αρχικό, βασικό στήσιμο για κάθε μαθητή. Ανάλογα με την συμπεριφορά και την πρόοδο του μαθητή κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, το πρόγραμμα συμπεριφέρεται με μοναδικό τρόπο, όπως και ο δάσκαλος  και προσαρμόζεται στα μέτρα του ανάλογα με τις ώρες που αφιερώνει και τις ικανότητές του με αποτέλεσμα να διαβάζει όσο χρειάζεται, να ξέρει σε ποιο σημείο βρίσκεται η πρόοδός του αλλά και πότε είναι έτοιμος για εξετάσεις και φυσικά να πετύχει με την πρώτη!
Παράλληλα το πρόγραμμα διαθέτει εργαλεία όπου βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν σε βάθος τον κώδικα και όχι να μάθουν απλά τις ερωτήσεις!

Keyword: 
online εκπαίδευση test σημάτων σχολές οδηγών δίπλωμα οδήγησης
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2013-04-25 15:41:02
AuthorResource: 

Το Testkok.gr είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης του Κ.Ο.Κ. με στόχο την πρόσβαση των μαθητών στην σύγχρονη τεχνολογία εκπαίδευσης και τον εντοπισμό των ποιοτικών σχολών οδηγών σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι είναι και συνεργάτες μας.
 
Αν είστε μαθητής μπορείτε να μάθετε περισσότερα: http://testdrivekok.blogspot.gr/
Αν είστε εκπαιδευτής ακολουθήστε τον σύνδεσμο:
http://testdrivekok.blogspot.gr/p/blog-page_3.html