Νεα Για Τα Φωτοβολταικα Συστηματα

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)
Rating: 
0
No votes yet

Αρκεί η αίτηση για υψηλές τιμές στα φωτοβολταϊκά
Feb 02, 2011
Δεν χρειάζεται να ανησυχούν όσοι από τους υποψήφιους επενδυτές φωτοβολταϊκών καθυστέρησαν να υπογράψουν σύμβαση αγοραπωλησίας με το ΔEΣMHE ή με τη ΔEH για την τιμή της κιλοβατώρας. H υπουργός Περιβάλλοντος, Tίνα Mπιρμπίλη, προανήγγειλε χθες ότι προωθεί νομοθετική ρύθμιση, που θα εξασφαλίζει την υψηλή τιμή που ίσχυε μέχρι 31 Iανουαρίου 2011 σε όλους όσοι έχουν υποβάλει μέχρι τότε πλήρη φάκελο μαζί με το αντίστοιχο αίτημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει ότι όσοι υπογράψουν σύμβαση αγοραπωλησίας της παραγόμενης ενέργειας από φωτοβολταϊκό μέχρι τις 31 Iανουαρίου 2011 θα έχουν εγγυημένη τιμή 392,04 ευρώ/μεγαβατώρα για έργα άνω των 100 Kw και 441,04 ευρώ/μεγαβατώρα για έργα κάτω των 100 Kw. Aπό 1/2/2011 οι τιμές αναπροσαρμόζονται σε 372,83 και 419,43 ευρώ/μεγαβατώρα, αντίστοιχα.
Οι Ρυθμίσεις της Ινδίας στα Φωτοβολταϊκά Πλήττουν τις Αμερικανικές Εταιρείες
Feb 13, 2011
Η ινδική κυβέρνηση υιοθέτησε πρόσφατα νομοθεσία, με βάση την οποία επιβάλλονται περιορισμοί στην εισαγωγή τεχνολογίας ηλιακής ενέργειας, πράγμα που προκαλεί ανησυχία στην Αμερική. Καθώς οι εταιρείες των ΗΠΑ δυσκολεύονται πλέον να δραστηριοποιηθούν στη μεγάλη ινδική αγορά, το υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε τα παράπονά του.
Η Ινδία σχεδιάζει να προσθέσει 20.000 MW ηλιακής ισχύος ως το 2020, η οποία μεταφράζεται σε 20 δις δολάρια επιδοτήσεων. Οι ινδικές επιχειρήσεις όμως δεν επιτρέπεται να εισάγουν ξένα φωτοβολταϊκά και οι ξένες εταιρείες μπορούν να συμμετάσχουν μόνο σε περιορισμένο βαθμό και εφόσον δημιουργήσουν στη χώρα βιομηχανίες. Το ζήτημα έθεσε και ο πρόεδρος Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Ινδία το Νοέμβριο.
Πηγη: energia.gr
Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Κτηρίων με τη Συμμετοχή Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών
Feb 01, 2011
Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αποτελεί προτεραιότητα της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας, αφού στοχεύει ταυτόχρονα και στους τρεις πυλώνες: στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, ο δημόσιος τομέας λαμβάνει μέτρα που αναδεικνύουν τον υποδειγματικό του ρόλο στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Στο πλαίσιο αυτό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) με πρόσκληση ύψους 750.000 ευρώ χρηματοδοτεί έργο για την υποστήριξη της ανάπτυξης των Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ) όπως αυτό ορίζεται στονΝ. 3855/2010 (Φ.Ε.Κ. 95Α/23.06.2010) «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά την τελική χρήση, ενεργειακές υπηρεσίες και άλλες διατάξεις».
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο εν λόγω έργο θα λειτουργήσει ως δικαιούχος- φορέας υλοποίησης αναλαμβάνοντας:
* Τον προσδιορισμό μεγάλων καταναλωτών ενέργειας του δημόσιου τομέα με σημαντικό δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας.
* Την τεχνική περιγραφή και προετοιμασία διαδικασίας για τη συνεργασία Δημόσιου φορέα και ΕΕΥ. * Την παρακολούθηση υλοποίησης της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης.
* Την αποτίμηση αποτελεσμάτων και δράσεις διάδοσης της αγοράς των ΕΕΥ. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται πιλοτικές δράσεις για την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση πέντε κτηρίων του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των κεφαλαίων του ιδιωτικού τομέα μέσω των Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ). Οι δράσεις αυτές θα συμβάλλουν στον περιορισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων. Με τον τρόπο αυτόκινητοποιούνται οι αντίστοιχες εταιρείες και οι φορείς της αγοράς ενέργειας,ώστε να παρέχουν ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα και ενεργειακές υπηρεσίες.
Η ανάπτυξη της αγοράς ενεργειακών υπηρεσιών θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και μικρομεσαίες βιοτεχνίες, καθώς και σε πολίτες, να εφαρμόσουν μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, με επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογές συστημάτων ΑΠΕ (σε κτήρια, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις ή παραγωγικές διαδικασίες).
Πήγη: energia.gr

Keyword: 
φωτοβολταικα
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-02-18 01:06:33
AuthorResource: 

Συντομα νεα για τα φωτοβολταικα συστηματα στην Ελλαδα και το Εξωτερικο.
Φωτοβολταϊκά Essence Energy