Παροχές ενός eshop

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: ezineart
Rating: 
0
No votes yet

Ένα e-shop δεν παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά και μόνο στους πελάτες που το επισκέπτονται ή μόνο στους ιδιοκτήτες του. Για την σωστή λειτουργία του πρέπει και οι δύο πλευρές να αλληλεπιδρούν και για την σωστότερη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος αλλά και για βελτίωση του. Για την αλληλεπίδραση αυτή πρέπει να έχουν προβλεφθεί αρκετές λειτουργίες στην κατασκευή e-shop.
Έτσι λοιπόν πρέπει αρχικά απ την πλευρά του πελάτη να παρέχεται η μεγαλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση με ένα άρτια διαμορφωμένο ιστότοπο όπου τα προιόντα ή οι υπηρεσίες θα είναι σωστά καταχωρημένες και διαμορφωμένες ανά ενότητες και δεν θα τον μπερδεύουν.
Επίσης οι τρόποι πληρωμής θα πρέπει να είναι σαφής και όσο περισσότερο επεξηγηματικοί γίνεται ώστε να μπορούν όλοι οι πελάτες ακόμη κ αυτοί οι οποίοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει πάλι κάποιο απ αυτά τα μέσα να το κάνουν απλά και σύντομα.
Τέλος ο πελάτης θα πρέπει για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία έχει να μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος είτε μέσω mail ή Live chat είτε μέσω τηλεφώνου ώστε να αισθάνεται ασφαλής και να ξαναπροτιμήσει το κατάστημα για τις αγορές του.
Από την άλλη πλευρά ο ιδιοκτήτης χρειάζεται να μπορεί να διαχειριστεί απλά και εύκολα τις λειτουργίες του ηλεκτρονικού του καταστήματος. Θα πρέπει το CMS που θα χρησιμοποιεί να είναι απλό και κατανοητό και να μην τον μπερδεύει και να μπορεί να κάνει γρήγορα και αποδοτικά την δουλειά του.
Επίσης θα πρέπει η κατασκευαστική εταιρεία που το έφτιαξε να του έχει δώσει πρόσβαση στα αναλυτικά μηνιαία στατιστικά ώστε να μπορεί να βλέπει την κίνηση του ηλεκτρονικού του καταστήματος αλλά και να μπορεί να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις του.
Τέλος θα πρέπει και για τις δύο πλευρές να υπάρχει έλεγχος των παραγγελιών και συχνή ενημέρωση της πορείας τους ώστε να αισθάνεται και ο πελάτης ασφαλής και ο κάτοχος του ηλεκτρονικού καταστήματος να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κίνηση των παραγγελιών.

Keyword: 
κατασκευή eshop
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-07-28 12:40:06