Ποια μούσα είσαι

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 371
Rating: 
0
No votes yet

Οι μούσες αναφέρονταν στην αρχαία ελληνική μυθολογία ως γυναίκες Θεές και ήταν κόρες του Δία και της Μνημοσύνης. Οι πιο γνωστές μούσες ήταν εννέα. Κάθε μούσα είχε τα δικά της χαρακτηριστικά, τα δικά της πλεονεκτήματα καθώς και την δική της χαρακτηριστική ιδιότητα. Έτσι έχουμε την Καλλιόπη που ήταν η Μούσα της επικής ποίησης, την Ευτέρπη που ήταν η μούσα της μουσικής, την Κλειώ που ήταν η μούσα της ιστορίας, την Ερατώ που ήταν η μούσα της λυρικής ποίησης και τη Μελπομένη που ήταν η μούσα της τραγωδίας. Οι υπόλοιπες μούσες που συμπληρώνουν την εννιάδα είναι η Πολυμνία, η Τερψιχόρη, η Θάλεια και η Ουρανία και είναι μούσες των ύμνων, του χορού, της κωμωδίας και της αστρονομίας αντίστοιχα. Εκτός από αυτές, υπάρχουν και άλλες τρεις μούσες η Μνήμη, η Μελέτη και η Αοιδή, οι οποίες ήταν οι μούσες της μνήμης, της μελέτης και του τραγουδιού αντίστοιχα.
Όπως αναφέραμε παραπάνω, κάθε μούσα είχε τα δικά της χαρακτηριστικά, το δικό της χαρακτήρα αλλά κυρίως ήταν καλή σε κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα. Όταν κάποιος αρχαίος ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτή την ιδιότητα (κυρίως σε καλλιτεχνικές δημιουργίες), τότε επικαλούνταν την αντίστοιχη μούσα έτσι ώστε να τον εμπνεύσει. Μέχρι και ο πολύ γνωστός σε όλους μας ποιητής Όμηρος στα έργα του συχνά επικαλείται τις μούσες έτσι ώστε να του δώσουν την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και το συγγραφικό ταλέντο για να γράψει αυτά τα υπέροχα αριστουργήματα που άφησε ως κληρονομιά σε όλη την ανθρωπότητα.

Κάθε μία μούσα λοιπόν, είχε το δικό της καλλιτεχνικό ταλέντο, ενώ ταυτόχρονα είχε τις δικές της ευαισθησίες, ικανότητες και καλλιτεχνικές αναζητήσεις.Το ίδιο κατά κάποιο τρόπο συμβαίνει και σε όλες τις γυναίκες σήμερα. Κάθε μία έχει τη δική της προσωπικότητα και κυρίως τις δικές τις ικανότητες όσο αφορά τις καλλιτεχνικές επιδόσεις και δημιουργίες. Ακόμα και ορισμένες γυναίκες που πιστεύουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε μορφή τέχνης, στην πραγματικότητα απλά δεν ασχολήθηκαν όσο έπρεπε ή δεν βρήκαν αυτό που τελικά είχαν κλίση. Για το λόγο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάθε γυναίκα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν πολύ με τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες κάποιας συγκεκριμένης μούσας.
Το κουίζ θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις καλλιτεχνικές σου ικανότητες έτσι ώστε να μάθεις αν ήσουν μούσα της ελληνικής μυθολογίας, ποια μούσα θα ήσουν. Απάντησε στο κουίζ για να μάθεις.

 

Keyword: 
κουίζμούσα
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2012-06-27 16:11:31
AuthorResource: 

Βρείτε το κουίζ εδώ.