Πως να γράψετε ένα βιογραφικό

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 599
Rating: 
0
No votes yet

Στην επικεφαλίδα του βιογραφικού σας σημειώματος, μπορείτε να γράψετε κάποιες γενικές πληροφορίες για εσάς, όπως:ΌνομαΕπίθετοΔιεύθυνσηΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)Αριθμό τηλεφώνου και/ή κινητού(Αν κάνετε αίτηση για θέση στο εξωτερικό, μη ξεχάσετε να βάλετε μπροστά στο νούμερο του τηλεφώνου σας, τον ειδικό αριθμό της χώρας που υπάγεται).
Κατηγορία βιογραφικού: Σύνοψη δεξιοτήτων
Η κατηγορία σύνοψης δεξιοτήτων του βιογραφικού σας, θα πρέπει να περιλαμβάνει τις κύριες δεξιότητές σας. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γράψετε μόνο λέξεις σχετικές με το τομέα σας -κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι εξιδεικευμένες- και να μη περάσετε σε εκτενείς περιγραφές των δεξιοτήτων σας. Κατηγορία βιογραφικού: ΣκοπόςΑυτή η κατηγορία ουσιαστικά αναφέρεται στο ποιό θα είναι το επόμενο βήμα στη καριέρα σας. Δηλαδή, θα πρέπει να γράψετε μια φράση που να είναι μικρή και περιεκτική, με την οποία θα ενημερώνετε το πιθανό μελλοντικό εργοδότη σας, για τι είδους θέση εργασίας ψάχνετε..
Κατηγορία βιογραφικού: Μόρφωση
Εδώ κατατάξτε όλα τα προσόντα σας, κυρίως αυτά στα οποία έχετε πάρει κάποιο τίτλο πιστοποίησης. Αν οι εργασιακές σας εμπειρίες είναι περισσότερες από τα πιστοποιητικά σας, τότε καλό θα ήταν να βάλετε πρώτη την εργασιακή εμπειρία σας και μετά τα πιστοποιητικά.
Κατηγορία βιογραφικού: Τιμητικά, βραβεία ή επιτεύγματα
Εδώ κατατάσετε οποιοδήποτε βραβείο, διπλωματική εργασία ή τιμητικό έχετε λάβει κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σας πορείας. Αν το πτυχίο σας δεν σχετίζεται άμεσα με τη θέση εργασίας που θέλετε, τονίστε στοιχεία της εκπαίδευσής σας που σχετίζονται..
Κατηγορία βιογραφικού: Περιγραφή επαγγελματικής ή πρακτικής εμπειρίας
Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει οποιαδήποτε εργασιακή εμπειρία έχετε σχετικά με το τομέα στον οποίο θέλετε να δραστηριοποιηθείτε. Ακόμα και αν ασχοληθήκατε με το συγκεκριμένο τομέα δουλεύοντας χωρίς πληρωμή, εθελοντικά, ως καλοκαιρινή εργασία, πρακτική, συνεργατικά ή ως μέρος της ακαδημαϊκής σας πορείας.Επίσης, γράψτε τις ξένες γλώσσες στις οποίες έχετε κάποιο πτυχίο, ή που μπορείτε να τις χειριστείτε χωρίς να έχετε κάποιο πιστοποιητικό. Αναφέρετε πόσο καλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή (αν έχετε και κάποιο πιστοποιητικό, παραθέστετο τίτλο του), καθώς και οποιαδήποτε άλλη δεξιότητα δεν αναφέρεται στο υπόλοιπο βιογραφικό.
Κατηγορία βιογραφικού: Δραστηριότητες και ενδιαφέροντα
Γράψτε δραστηριότητες που κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας και μπορούν να σχετιστούν με τη θέση εργασίας. Συμμετοχή σε σχολικές δραστηριότητες, επαγγελματικούς οργανισμούς ή ακαδημαϊκές έρευνες, δείχνουν συγκεκριμένες ικανότητες. Μην αναφέρετε δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη πολιτική, τη θρησκεία ή άλλα ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα.

Keyword: 
βιογραφικοβιογραφικο σημειωμασυνεντευξηκαριερα
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2012-09-28 08:44:55
AuthorResource: 

e-biografiko.gr: Τα πάντα για το βιογραφικό σας!