Πως να γράψετε ένα τέλειο βιογραφικό

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)
Rating: 
0
No votes yet

Στο δύσκολο αυτό οικονομικό περιβάλλον που υπάρχει στην χώρα μας, οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας συνεχώς μειώνονται ενώ αντίθετα οι υποψήφιοι για μία θέση εργασίας συνεχώς αυξάνονται. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να κερδίσετε την θέση εργασίας που έχετε βάλει στόχο, πρέπει να καταφέρετε να ξεχωρίσετε αρκετά από τους άλλους υποψηφίους. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αυτό προϋποθέτει να έχετε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για να μπορέσετε να υπερισχύσετε
Ξεφυλλίζοντας εφημερίδες με αγγελίες εργασίας ή αναζητώντας θέσεις εργασίας μέσω διαφόρων ιστοσελίδων στο ιντερνέτ, μπορεί να εντοπίσετε θέσεις που σας ενδιαφέρουν. Το πρώτο βήμα που κάνετε συνήθως για να διεκδικήσετε μία τέτοια θέση είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία και να στείλετε ένα βιογραφικό συνοδευόμενο από μία συστατική επιστολή.
Από την πρώτη όμως επικοινωνία με την εταιρεία που σας ενδιαφέρει, μέχρι και την συνέντευξη που πιθανόν να κληθείτε να συμμετάσχετε, πρέπει να είστε υπερβολικά προσεκτικοί σε όλες τις ενέργειές σας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην επιμέλεια που πρέπει να δώσετε για να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που θα τραβήξει την προσοχή του εργοδότη και θα είναι ικανό να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για να πάρετε αυτή τη θέση εργασίας που έχετε στοχεύσει
Δυστυχώς πολλοί νομίζουν ότι η σύνταξη ενός βιογραφικού είναι απλά η καταγραφή κάποιων προσόντων που κατέχει ο υποψήφιος. Στην πραγματικότητα όμως, το βιογραφικό είναι ένα έγγραφο που χρήζει αρκετής επιμελείας από την πλευρά του υποψηφίου. Πρέπει να κάνει την εταιρεία να το «ξεχωρίσει» από τα άλλα. Πρέπει να εντυπωσιάσει. Είναι η πρώτη εικόνα που δίνεται στην εταιρεία για τον εαυτό σας.
Επειδή λοιπόν ζούμε στην εποχή της εικόνας, αυτό που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι ο βασικός σχεδιασμός του βιογραφικού. Υπάρχουν πολλές φόρμες βιογραφικού διαθέσιμες για κατέβασμα στο internet οι οποίες είναι μοναδικές, έχουν διάφορους χρωματισμούς και προσφέρουν αρκετές επιλογές προσαρμογής. Πως όμως θα επιλέξουμε ένα το καλύτερο πρότυπο βιογραφικού; Ο σχεδιασμός και γενικότερα το design του βιογραφικού πρέπει να είναι μοναδικός και τα χρώματα να σχετίζονται και με το αντικείμενο είτε της εταιρείας είτε του αντικειμένου της εταιρείας που σας ενδιαφέρει.
Μπορείτε να αναζητήσετε στο Google τέτοιου είδους φόρμες βιογραφικών είτε χρησιμοποιώντας τις λέξεις κλειδιά «φορμα βιογραφικού», «υπόδειγμα βιογραφικού», πρότυπα βιογραφικών κτλ. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και το αγγλικό διαδίκτυο και να κατεβάσετε μία φόρμα στα Αγγλικά και να προσαρμόσετε το περιεχόμενο στα ελληνικά. Μπορείτε να αναζητήσετε φόρμες μέσω Google αναζητώντας για «cv templates», «resume templates», «bio forms» κτλ.
Αφού εντοπίσετε την κατάλληλη και μοναδική φόρμα βιογραφικού, δεν μένει παρά την εμπλουτίσετε με περιεχόμενο. Προσέξτε να μην παραλείψετε τίποτα από την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και από τις σπουδές σας. Είναι ίσως τα πιο σημαντικά πεδία αυτά.
Ένα άλλο πεδίο που συνήθως προβληματίζει είναι το πεδίο με τα σεμινάρια. Κάποιοι πιθανόν να έχετε παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ή εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το αντικείμενο της θέσης και πιθανόν να αναρωτιέστε εάν θα πρέπει να τα γράψετε όλα ή τα πιο σημαντικά. Στην περίπτωση αυτή, το πιο πιθανό είναι ο εργοδότης να εκτιμήσει τα προσόντα σας βλέποντας ότι έχετε συμμετάσχει σε τόσα σεμινάρια, οπότε η καταγραφή αυτή να προσμετρηθεί στα θετικά σας. Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη όπου θεωρείται υπερβολικό να γεμίσετε μια σελίδα με σεμινάρια, τα οποία το πιο πιθανό είναι να μην τα διαβάσει κανένας. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει σαφή απάντηση στο ερώτημα αυτό καθώς αυτό είναι στην κρίση του εργοδότη για το πώς θα το αντιμετωπίσει.
Τελειώνοντας, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την δημιουργία και την σύνταξη του βιογραφικού σας. Να γνωρίζετε ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο και κάποιες φορές, ένα καλό βιογραφικό ίσως είναι και το μυστικό κλειδί της επιτυχίας !

Keyword: 
βιογραφικό βιογραφικο σημειωμα φορμα βιογραφικού
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2012-11-24 06:07:19
AuthorResource: 

Συμβουλές για να γράψετε ένα καλό και όμορφο σχεδιαστικά βιογραφικό. Περισσότερα εδώ: http://www.protypa-biografikwn.com/

Category: