Πόσοπαχαίνουν τα light τρόφιμα

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 157
Rating: 
0
No votes yet

Την τελευταία δεκαετία, τα «light» προϊόντα κατακλύζουν την αγορά και οι καταναλωτές δείχνουν να τα προτιµούν, καθώς νιώθουν πως µε αυτά θα χάσουν κιλά και θα φτάσουν στο επιθυµητό βάρος. Ιδιαίτερα λίγο πριν µπει το καλοκαίρι, εποχή που εντείνεται η προσπάθεια να βελτιώσουµε τη σιλουέτα µας, τα light προϊόντα κερδίζουν έδαφος. Σε αυτό έχουν, πιθανότατα, συµβάλει και οι διαφηµίσεις, στις περισσότερες από τις οποίες, καλλίγραµµες υπάρξεις τα καταναλώνουν χωρίς ενοχές.
Light (στα ελληνικά: «λιγότερο σε…») θεωρούνται όσα προϊόντα περιέχουν τουλάχιστον 30% µείωση στα µακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, φυτικές ίνες) και τουλάχιστον 10% στα µικροθρεπτικά συστατικά (π.χ. νάτριο), σε σχέση µε το αρχικό προϊόν. Έτσι, λοιπόν, ένα προϊόν µπορεί να εµφανίζει λιγότερες θερµίδες ή και καθόλου (αναψυκτικά) έναντι του αντίστοιχου πλήρους προϊόντος ή µικρότερη ποσότητα κάποιου συστατικού (αλατιού, χοληστερόλης, ζάχαρης κ.ά). Αρα, ένα light προϊόν δεν σηµαίνει υποχρεωτικά ότι έχει λιγότερες θερµίδες. Αν είναι π.χ. light σε ότι αφορά το αλάτι, σηµαίνει ότι έχει λιγότερο αλάτι.
Συνέχεια...

Keyword: 
dressing light τρόφιμα super market αλλαντικά γαλακτικομικά αναψυκτικά άπαχα γιαούρτια απώλεια βάρους αρνητικές θερμίδες ασπαρτάμη γλυκά γλυκαντικές ουσίες γλυκαντικές ύλες διατροφή διαφημίσεις επιτάχυνση ετικέτα ζαχαρίνη θερμίδες θυροξίνη καταναλωτή
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-05-11 11:52:51
AuthorResource: 

Πηγή: lifepositive.gr