Ρατσες σκυλων

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 99853
Rating: 
0
No votes yet

Πριν αποφασίσουμε να πάμε να αποκτήσουμε ένα κουτάβι πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά ποια ράτσας σκύλου θέλουμε. Υπάρχουν πολλές ρατσες σκυλων που μπορούμε να επιλέξουμε και πρέπει να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο σωστά ώστε να μην μετανιώσουμε για την επιλογή μας. Η κάθε ράτσα σκύλου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και τις δικές τις ιδιαιτερότητες τις οποίες άλλοι άνθρωποι μπορούν και αντέχουν και άλλοι όχι. Εφόσον καταλήξετε σε γενικές γραμμές σε κάποιες ράτσες μάθετε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τις ανάγκες που έχουν. Πάρτε για παράδειγμα ένα ροτβάϊλερ. Τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι μεγάλα και ανήκουν στις ράτσες σκύλων μεγάλου μεγέθους. Το ότι έχουν μεγάλο μέγεθος συνεπάγεται με το γεγονός ότι χρειάζονται πολύ περισσότερο χώρο από ένα μικρό σκύλο αλλά και πιο πολύ καθημερινή άσκηση που θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να του παρέχετε.
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί από εμάς είναι πως διαλέγουμε σκύλο απλά και μόνο επειδή μας αρέσει σαν όψη ή επειδή το είδαμε σε μια ταινία και μας άρεσε κλπ. Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο πως θα επιλέξουμε ένα σκύλο που μας αρέσει και σαν όψη και μας καλύπτει σαν γενικότερη παρουσία αλλά θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ενήμεροι για το πως πρέπει να τον μεγαλώσουμε και ποιες είναι οι ανάγκες του. Είναι ζωτικής σημασίας να ξέρουμε τι μας περιμένει προτού επιλέξουμε τον σκύλο μας γιατί πολύ απλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να του παρέχουμε ότι μας ζητηθεί. Φανταστείτε να επιλέξετε ένα σκύλο που χρειάζεται καθημερινή άσκηση κατά μέσο όρο 2 ώρες και εσείς να μην του παρέχετε ούτε τις μισές. Σε αυτή την περίπτωση ο σκύλος θα αναπτύξει προβλήματα συμπεριφοράς και θα αρχίσει να ενοχλεί και εσάς αλλά και τους γύρω σας. Οπότε βλέπουμε πως στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα πρέπει να δεσμευτείτε πως θα παρέχετε στον σκύλο σας καθημερινή άσκηση.
Πέραν από τις σωματικές ανάγκες κάθε ράτσας σκύλου είναι σημαντικό να δούμε και την ψυχική συμπεριφορά του. Είναι συγκεκριμένες ρατσες σκυλων που είναι πιο ανήσυχες από άλλες. Υπάρχουν σκύλοι που είναι πιο φωνακλάδες και δραστήριοι και άλλοι πιο ήσυχοι και γενικότερα ήρεμοι. Σε ράτσες σκύλων που είναι γενικότερα πιο ανήσυχες είναι προτεραιότητα να δίνουμε στον σκύλο μας να ασχολείται με κάτι γιατί πολύ απλά θα καταλήξει να τρώει και να καταστρέφει οτιδήποτε βρει για να καταπολεμήσει τη ανία του. Έτσι λοιπόν κοιτάμε με μεγάλη προσοχή και τα πνευματικά χαρακτηριστικά του σκύλου που μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι πως θα κάνουμε τη σωστή επιλογή.
Σε γενικές γραμμές ενημερωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα και πληρέστερα για τις υποψήφιες ρατσες σκυλων που σας ενδιαφέρουν να αποκτήσετε. Μπορείτε να δείτε εδώ πολλές πληροφορίες για όλες τις ρατσες σκυλων.

Keyword: 
ρατσες σκυλων ράτσες ράτσες σκύλων
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2013-04-28 14:18:55