Τύποι προώθησης ιστοσελίδων

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: ezineart
Rating: 
0
No votes yet

Η προώθηση ιστοσελίδων σημαίνει πρωταρχικά να οδηγείς την ιστοσελίδα σου σε μία κατάσταση κατά την οποία να είναι σε θέση να επιτυγχάνει υψηλή επισκεψιμότητα. Ενώ η συμβολή της προώθησης ιστοσελίδων για μία διαδικτυακή επιχείρηση είναι τεράστια, δεν πρόκειται για κάτι που υλοποιείται εν μία νυκτί, αλλά έχει μακροπρόθεσμη λογική. Παρ’ όλα αυτά, η προώθηση ιστοσελίδων μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ακολουθώντας ορισμένα απλά βήματα.
Αρχικά, είναι απαραίτητο να καταχωρίσετε την ιστοσελίδα σας στους δημοφιλείς διαδικτυακούς καταλόγους (directories). Αυτή η κίνηση θα σας χαρίσει σημαντική κίνηση, καθώς οι άνθρωποι θα έρθουν σε επαφή με την ιστοσελίδα σας. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να παραθέσετε την ιστοσελίδα σας στους καταλόγους, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να την υποβάλετε σε αυτούς, αρκεί να μην περιέχει επιβλαβές περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο, η ιστοσελίδα σας θα εξασφαλίσει υψηλή κατάταξη στο google, καταγράφοντας αξιοσημείωτη κίνηση.
Αφού λοιπόν εξηγήσαμε το πρώτο βήμα, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη διαδικασία της βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης, δηλαδή το SEO. Για να εφαρμόσετε το SEO, θα χρειαστείτε ορισμένες γνώσεις γύρω από τις μηχανές αναζήτησης και τον αλγόριθμό τους. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε την ιστοσελίδα σας σύμφωνα με τις ανάγκες των μηχανών αναζήτησης, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε υψηλότερη προτεραιότητα στην αναζήτηση. Συστήνεται να εισαγάγετε όσο το δυνατόν περισσότερο κείμενο, καθώς οι αλγόριθμοι σε πολλές περιπτώσεις επικεντρώνονται στο κείμενο που περιέχεται στην ιστοσελίδα. Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας μόνο με βάση το κείμενο, αλλά και στη βάση των εικόνων, των γραφικών και των σχεδίων. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε τον τέλειο τίτλο για την ιστοσελίδα σας, καθώς αυτό θα αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησης, ενώ φυσικά η πρώτη προτεραιότητα στους αλγόριθμους αναζήτησης είναι ο τίτλος.
Εκτός από όλες αυτές τις προσεγγίσεις, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη διαφήμιση μέσω ενημερωτικών δελτίων (newsletters), εξασφαλίζοντας περισσότερα χτυπήματα. Όλοι αυτοί οι τρόποι μπορούν να σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε το όνειρό σας.

DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2012-06-09 15:43:33