Φωτοβολταϊκάνέα πηγή ενέργειας

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: ezineart
Rating: 
0
No votes yet

Τι είναι η Φωτοβολταϊκή ηλιακή ενέργεια; Η φωτοβολταϊκή ηλιακή ενέργεια υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και είναι μια βασική χρήση της ηλιακής ενέργειας ή ηλιακής ενέργειας που χρησιμοποιείται σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Για να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια των φωτοβολταϊκών και την τεχνολογία τους συνιστάται να κάνετε κάποια έρευνα online.
Εξαιτίας της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας γενικά, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας είναι αποτελεσματική σε όλο τον κόσμο ενώ η εξέλιξή της συνεχίζεται ώστε να επωφεληθούμε πλήρως από αυτή την αξιόπιστη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον. Ωστόσο, υπάρχουν μέρη του κόσμου που η φωτοβολταϊκή ηλιακή ενέργεια δεν είναι κατάλληλη και αυτό οφείλεται καθαρά στον τύπο  του κλίματος και τις καιρικές συνθήκες, καθώς και τη ρύπανση, αν και υπήρξαν πολλές χώρες που δοκίμασαν τα οφέλη της. Η φωτοβολταϊκή ηλιακή ενέργεια δεν απελευθερώνει αέρια που εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Όταν χρησιμοποιούνται τα πάνελ απορροφούν φωτεινή ενέργεια σε αντίθεση με την καύση ορυκτών καυσίμων που συμβαίνει στην παραγωγή συμβατικής ηλεκτρικής ενέργειας. Το μόνο που χρειάζεται για καύσιμο είναι ο ήλιος, γεγονός που μας δείχνει ότι πρέπει να επωφεληθούμε πλήρως από αυτή την τεχνολογία. Η χρήση μιας καθαρής πηγής ενέργειας που είναι ελεύθερη και διαθέσιμη για τα περισσότερα μέρη του κόσμου έχει νόημα, δεδομένου ότι θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα καθαρότερο περιβάλλον και θα μειωθεί επίσης η εξάρτηση των ανθρώπων από τα ορυκτά καύσιμα. Η βασική δομή ενός φωτοβολταϊκού κυττάρου αποτελείται από  κρυσταλλικούς ημιαγωγούς επίσης γνωστοί ως πυρίτιο, μολονότι το πυρίτιο από μόνο του είναι φτωχός ηλεκτρικός αγωγός λόγω της μοριακής δομής του. Το πυρίτιο είναι συνδεδεμένο με μικρές ποσότητες φωσφόρου (γνωστός ως N-τύπου πυριτίου), το οποίο έχει πλεόνασμα ελεύθερων ηλεκτρονίων που συνδυάζεται με το πυρίτιο P-τύπου και δεν διαθέτει τα ηλεκτρόνια και μαζί δημιουργούν ένα εγγενές ηλεκτρικό φορτίο. Το ηλεκτρικό αυτό φορτίο διεγείρεται όταν εκτίθεται στο φως της ενέργειας, όπως η τρέχουσα ταξιδεύει κάτω από τη γραμμή μεταξύ των δύο τύπων πυριτίου σε ένα ηλεκτρόδιο που εκτείνεται από το τέλος του κυττάρου.
Η φωτοβολταϊκή ηλιακή ενέργεια είναι ικανή να παραγκωνίσει το ένα όγδοο του watt της ηλεκτρικής ενέργειας, όταν κινείται με τη μέγιστη παραγωγική της ικανότητα. Οικονομία και οικολογία λοιπόν! Χρησιμοποιείστε και εσείς άμεσα την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών και δεν θα χάσετε!

Keyword: 
Φωτοβολταϊκά φωτοβολταικα συστηματα
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-05-11 21:18:29