Φωτοβολταϊκά συστήματα Μειονεκτήματα

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: ezineart
Rating: 
0
No votes yet

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει γενικότερα πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από τον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Υπάρχουν σκέψεις για στροφή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως είναι ο ήλιος.Το πετρέλαιο έχει ακριβύνει δραματικά και όλοι κοιτούν πως μπορούν να εξοικονομήσουν κάθε μήνα έστω και κάποια λίγα ευρώ. Η εγκατάσταση όμως ενός φωτοβολταϊκού συστήματος εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει πχ μηδενική ρύπανση, φορολογικές ελαφρύνσεις, πιο φθηνό από το πετρέλαιο κλπ, έχει και κάποια μειονεκτήματα.Πάντα ένα νόμισμα έχει 2 όψεις. Τα  μειονεκτήματα αυτά παρουσιάζονται παρακάτω :
1. Οι ηλιακοί συλλέκτες πρέπει να παραμείνουν καθαρή για τα βέλτιστα αποτελέσματα. Δεδομένου ότι είναι εκτεθειμένα στο φως του ήλιου, τα λεπτά στρώματα σκόνης που θα εγκατασταθούν σε αυτά θα πρέπει να αφαιρούνται περιοδικά.2. Σε λιγότερο εύκρατα κλίματα, μια μεγαλύτερη επιφάνεια των ηλιακών κυττάρων παραγωγής ενέργειας θα απαιτηθεί. Μερικές γεωγραφικές θέσεις είναι πολύ πιο κατάλληλες από άλλες.3. Σε περίπτωση απουσίας του ηλιακού φωτός, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν υπάρχει παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα σπίτια θα πρέπει να διατηρήσουν μια σύνδεση με το κλασικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, την γνωστή σε όλους μας ΔΕΗ4. Εάν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ενέργειας σίγουρα θα χρειαστείτε μια μεγαλύτερη εγκατάσταση.5. Αν δεν ξέρετε να κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας, απαιτείται μια μάλλον μεγάλη επένδυση.6. Δεν έχουν όλα τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας εξαγοράσει ρυθμίσεις για την υπερπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.7.Πολλοί θεωρούν ότι οι ηλιακοί συλλέκτες δεν είναι ωραίοι από αισθητικής απόψεως.
8. Η επίτευξη ενός καθαρού μηδενικού ετήσιου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος σε μεμονωμένες κατοικίες είναι εφικτή, αλλά απαιτεί ακόμη μέτρα διατήρησης.
 
Γενικότερα πάντως θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αναγκαία η στροφή στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας παρόλα τα μειονεκτήματα που αναφέραμε

Keyword: 
Φωτοβολταϊκά φωτοβολταικα συστηματα
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-05-11 21:08:32