Χάρτης Παξών με τουριστικό οδηγό

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 75252
Rating: 
0
No votes yet

Ποιοι είναι οι Παξοί;
Οι Παξοί αποτελούν ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών και βραχονησίδων στο Ιόνιο και είναι ένας από τους πέντε πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς στην Ελλάδα, τον οποίο απολαμβάνουν πληθώρα επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Είναι ένας μοναδικός καταπράσινος παράδεισος που αφήνει στους επισκέπτες μια ξεχωριστή ανάμνηση αφού η γεωμορφολογία του και η ποιότητα ζωής του διαφέρουν αισθητικά από οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ελλάδα.
Δέν γνωρίζατε τους Παξούς;
Είναι άξιο απορίας λοιπόν πως γίνετε ένας τέτοιος παράδεισος φημισμένος σε όλη την γη να παραμένει άγνωστος σε ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων και τουριστών της χώρας μας. Για πολλά χρόνια το νησί μας βρισκόταν στις υψηλότερες θέσεις στις προτάσεις για διακοπές παρόλα αυτά η διαδικτυακή του παρουσίαση συνολικά ήταν ελλιπής έως ανύπαρκτη. Ο λόγος είναι πως αν και υπήρχαν ιστοσελίδες που ανάφεραν επιχειρήσεις και αξιοθέατα, περιείχαν περιορισμένο περιεχόμενο που εν τέλη δεν εξυπηρετούσε συνολικά τις ανάγκες των παραθεριστών.
Επικεντρώνοντας λοιπόν στο παραπάνω πρόβλημα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα σε τρεις γλώσσες  -αγγλικά, ιταλικά, ελληνικά- με πλήρη καταγραφή των αξιοθέατων αλλά και με την δυνατότητα οι τοπικές επιχειρήσεις να καταχωρηθούν δωρεάν σε αυτή. Έτσι λοιπόν κατασκευάσαμε έναν χάρτη εύκολο στην χρήση του ο οποίος περιέχει φωτογραφίες, video, περιγραφές και όλο το απαραίτητο υλικό που θα βοηθήσει τους επισκέπτες του νησιού να εντοπίσουν με ευκολία όλα τα φημισμένα μέρη των Παξών. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να αξιολογήσουν, να σχολιάσουν αλλά και να επισυνάψουν φωτογραφίες από τις δικές τους εμπειρίες στο νησί.
Πρώτο μας μέλημα ήταν η καταγραφή των αξιοθέατων, αίροντας την δυσκολία έλλειψης πληροφοριών για κάποια μέρη. Στην συνέχεια, σε καθημερινή βάση καταγράφουμε και φωτογραφίζουμε δωρεάν  όλες τις επιχειρήσεις του νησιού έχοντας ως στόχο ή νέα καλοκαιρινή σεζόν να δώσει στο τουρισμό του νησιού μας την ευκολία να απολαύσει το νησί αλλά και να προξενήσει το ενδιαφέρον σε άτομα πού ποτέ δεν το έχουν επισκεφτεί.
Η αγάπη μας για τους Παξούς ήταν το βασικό κίνητρο που μας έδωσε την δύναμη να δημιουργήσουμε αυτόν τον χάρτη και να τον προσφέρουμε σαν άλλο ένα δείγμα της φιλοξενίας και της ευγένειας που η τοπική κοινότητα φημίζεται. Έχοντας γνωρίσει το νησί από τουριστικής πλευράς αλλά και ως κάτοικοί, γνωρίζουμε όλα τα φημισμένα αξιοθέατα αλλά και πολλά άγνωστα ως τώρα μέρη που αξίζουν την δέουσα ανάδειξη.
Τέλος, πιστεύομε ότι ο χάρτης Παξών θα βοηθήσει και την τοπική κοινωνία καθώς θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα βασικών αναγκών. Ως ομάδα, η πολυετή εμπείρια μας στην κατασκευή και την ανάπτυξη ιστοσελίδων αλλά και στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, μας δίνει την δυνατότητα μέσω της σελίδας να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας σε κάτι που πραγματικά αγαπάμε.

Keyword: 
χάρτης παξών τουριστικός οδηγός παξοί αξιοθέατα
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2013-04-17 23:50:25
AuthorResource: 

Με εκτίμηση,Η διαχειριστική ομάδα του Paxos Map

Category: