Calergi Residence design hotel Η γοητεία της αρμονίας

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: 192402
Rating: 
0
No votes yet

Calergi Residence design hotel. Η  γοητεία της αρμονίας
ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Η ένταση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της. Καθισμένη αναπαυτικά στη βεράντα άφηνε το βλέμμα να ξεκουράζεται πάνω στις πολλές αποχρώσεις του πράσινου στον κήπο, ενώ ο σύντροφός της είχε ήδη αποκοιμηθεί.
Η Αιμιλία αναστέναξε με ανακούφιση. Είχαν μόλις φθάσει από την Αθήνα στο μικρό ανοιχτόκαρδο συγκρότημα για ένα τετραήμερο χαλάρωσης. Η Αμιλία ένοιωθε πως δεν πήγαινε άλλο, η πρωτεύουσα την έπνιγε. Η πόλη την έπνιγε ή τα προβλήματα; Και τα δυο!
Μια καλή φίλη, της είχε μιλήσει για το ήσυχο ξενοδοχείο της Κρήτης κρυμμένο μέσα στο μικρό καθαρό χωριό, δυο βήματα από την πολιτεία του Ρεθύμνου. Ήταν η γραφικότητα απ’ τη μια και η αισθητική και το ντιζάιν από την άλλη που της είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον. Το καλοσχεδιασμένο λειτουργικό διαμέρισμα δεν είχε καμμιά σχέση με τα απρόσωπα δωμάτια-κουτιά που είχε συναντήσει κατά καιρούς στα τυπικά, συνηθισμένα ξενοδοχεία. Πώς να ξεκουραστεί αληθινά το σώμα και η ψυχή σου αν δεν βλέπεις ολόγυρα την αρμονία και το μέτρο;  Η αρμονία είναι εκείνη που μας παίρνει από το χέρι και μας οδηγεί στην πληρότητα και στη χαλάρωση.
ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ, γιατρός. CALERGI RESIDENCE design hotel.
 
ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ένα μικρό πουλί πέταξε δίπλα στην Αιμιλία με το χαρακτηριστικό φρρρρτ που έβγαζαν οι φτερούγες του. Η Αιμιλία αναστέναξε. Μια συστάδα από κόκκινα τριαντάφυλλα ταλαντεύτηκε τεμπέλικα στο αλαφρό αεράκι του απογεύματος.
-Αν είστε μόνη έχω ωραίο μυρωδάτο καφέ και ψάχνω για παρέα! Ο καφές πάντα αναζητά και την παρέα του! Η φωνή της ιδιοκτήτριας ήταν τόσο αυθόρμητη που φυσικά δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Ο καφές φέρνει κουβέντα κι εξομολόγηση, και η ιστορία αυτού του μικρού συγκροτήματος άγγιζε τα 40 χρόνια. Η αρχιτεκτόνισα - ιδιοκτήτρια το είχε φτιάξει με προσωπική επίβλεψη και είχε κλείσει μέσα του τον εαυτό της.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το κτίσμα αυτό θαρρείς πως παίρνει ζωή από τη ζωή που κυλάει δίπλα του, από τη ζωή απλών καθημερινών ανθρώπων που μένουν τριγύρω και ξέρουν να χαμογελούν και να λένε μια καλημέρα, ίσως και μια μαντινάδα αν είσαι τυχερή! Ο κυρ Νίκος, ο γείτονας με τη γυναίκα του φτάχνουν κουλούρια στον ξυλόφουρνο, μια γεύση που ποτέ δεν ξεχνάς. Σπιτάκια ασπρισμένα και δρόμοι καθαροί, κι ανάμεσά τους αυτό το αναστηλωμένο ιστόρημα παλαιών εποχών που συνεχίζει να γράφει την ιστορία του διδάσκοντας την ομορφιά του μικρού και αυθεντικού και την κρυφή γοητεία της απλότητας.
-Θέλω αυτός ο χώρος να διδάσκει την αισθητική, την αρμονία και την απλότητα, είπε η ιδιοκτήτρια. Αυτά τα τρία μαζί διεγείρουν το συναίσθημα και ξυπνούν την δημιουργικότητα. Αυτά τα δυο είναι που τόσο λείπουν από τον σύγχρονο άνθρωπο –θύμα ενός χυδαίου καταναλωτικού μοντέλου και μιας νοοτροπίας  ωχαδερφισμού που κυριαρχεί.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η ιδιοκτήτρια είπε κι άλλα. Επιθυμία της ήταν, αυτή η μικρή μονάδα να στηρίζει –όσο περνά απ’ το χέρι της την υγειινή κρητική διατροφή και την περιβαλλοντική συνείδηση για τον πλανήτη που κινδυνεύει από την άνοδο του διοξειδίου του άνθρακα και της θερμοκρασίας χωρίς να κάνουν όσα θα έπρεπε για την αντιμετώπισή του, του κόσμου οι ισχυροί.
Η Αιμιλία από την επόμενη μέρα άρχισε να σκέφτεται τι να γράψει στο βιβλίο εντυπώσεων. Σχεδίασε στο μυαλό της ολόκληρη έκθεση ιδεών, μα στο τέλος έγραψε μόνο τρεις λέξεις. «Εδώ, θα ξανάρθω!».

Keyword: 
hotel design αρμονία απλότητα ξενοδοχείο αρχιτεκτονική
DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2013-07-20 15:00:41
AuthorResource: 
Category: